ápr 13 2012

60000 DSLR fényképezőgépet foglaltak le Kínában

Hatalmas csempészbandát buktattak le a Kínai vámosok, akik Hongkong, Makaó és Kanton városok közt végezték alvilági tevékenységüket. Főleg Canon 5D mark II és Nikon D5000 digitális fényképezőgépeket, kamerákat, és azok tartozékait csempészték. A vámosok 2011 májusa óta megfigyelés alatt tartották a bandát. Rengeteg információt gyűjtöttek a szervezet működéséről, mielőtt lefejezték volna azt. 

A vámtisztek a mai napig 60204 darab fényképezőgépet és kamerát, 13623 objektívet, 483 vakut és 348 projektort foglaltak le ettől a bűnszervezettől. A műszaki cikkek piaci értéke meghaladja a 400 millió yuant (~14,3 milliárd Forint). 

Az árú útvonala általában Hongkongból indult, onnan Shenzebe szállították vonattal, majd teherautókban elrejtve becsempészték Makaóba. Itt szortírozták, majd átcsempészve Kantonba, onnan szétterítették az egész országban. Jutott a csempészáruból Pekingbe, Shanghai-ba, Hangzhou-ba is bőven.

A kilenc hónapon át tartó nyomozás után, idén február 22-én egyszerre több helyszínen, Kanton, Foshan, Zhuhai városokban ütöttek rajta a kínai vámosok a csempészszervezet raktárain. Az akció során a korábban felsorolt elektronikai cikkeken kívül lefoglaltak még 6 gépkocsit (többek közt BMW-t és Porsche-t) és 50 millió yuan készpénzt, de ezt már csak érdekességként írtam le.

via: nddaily


A bejegyzés trackback címe:

https://pergokepek.blog.hu/api/trackback/id/tr454408158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EgyCseppErotika · http://egycsepperotika.blog.hu 2012.04.17. 12:14:55

WOW! Nem semmi kapás! Jó kis post, köszi!
süti beállítások módosítása