jan 13 2011

Laza RED Scarlet bemutató a CES-en

Nemrég ért véget az idei Consumer Electronics Show (CES) Las Vegasban, és a rengeteg digitális fényképezőgép, android tablet, meg 3D TV mellett  bemutattak egy igen érdekes eszközt is, ami nem is annyira consumer, mint a korábban felsorolt kütyük, de mégis nagy az érdeklődés iránta.

 

A Red Digital Cinema Camera Company, a méltán népszerű RED ONE kamera gyártója, végre élőben is a nagyközönség elé tárta a RED Scarlet névre keresztelt "belépő" szintű kameráját. Elég régóta lóg a levegőben a Scarlet, már 2009 elejére ígérték a bemutatását, de csúszott a fejlesztés. Valószínűleg a gazdasági világválság is közrejátszhatott ebben, de a jó munkához idő kell, így talán nem is baj, hogy megvárattak. Most viszont a CES egyik pavilonjának egy félreeső szegletében Ted Schillowitz, a földön ülve, törökülésben megmutatta nekünk, hogy mi a low-budget filmezés jövőbeni eszköze. Ez a prezentálás olyan laza, mit Steve Jobs farmergatyában az Apple Keynote-on, de nekem szimpatikus.

Túl sok technikai paramétert nem árul el a rövid videó. Ami biztos, hogy az eszköz meglepően kicsi és moduláris rendszerű, így több módon rakhatjuk össze az adott feladatnak megfelelően. Jár hozzá egy 28-120mm-es integrált optika, vezeték nélküli távirányító, amivel egyszerre több kamerát is vezérelhetünk. A RED ONE-hoz hasonlóan nyers (RAW) videót rögzít, így rengeteg paramétert állíthatunk az utómunka során (pl. érzékenység, expozíció). Még nincs hivatalos végfelhasználói ára a kamerának, de annyit elárultak, hogy kb. 6000 dollár lesz az árcetlin. Persze erre még rá kell számolni néhány akkumulátort, memória kártyát, a kis monitort, meg még egy-két kiegészítőt, de így is nagyon kedvező árú profi eszköz lesz ez.


A bejegyzés trackback címe:

https://pergokepek.blog.hu/api/trackback/id/tr942581096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása